شهدا گنج های ماندگار

یادواره شهدای چهارصد دستگاه کرج

شهدا گنج های ماندگار

یادواره شهدای چهارصد دستگاه کرج

سلام خوش آمدید
کتاب دسته یک :به بهانه سالگرد عملیات والفجر8

  « دسته یک » روایات مستندی در16 فصل از یک دسته 29 نفری از لحظه تولد تا امروز است . در کتاب می خوانیدکه دسته یک در شب 24 بهمن ماه 1364 در عمق 18 کیلومتری خاک عراق جاده فاو- ام‌القصر در محاصره زرهی دشمن قرار می‌گیرند و با دشمن درگیر می‌شوند و در همان لحظات اول تعداد زیادی از افراد آن به شهادت می‌رسند، این کتاب حاصل روایات افراد باقی مانده از آن گروه است نکته بارز دسته یک را کم سن وسال بودن رزمندگان آن بوده که در کتاب نیز بر آن تاکید شده است.

تا اواسط سال 1383 ما همچنان از چند نفر از افراد دسته بی خبر بودیم و هیچ نام و نشانی از این افراد نداشتیم تا اینکه از طریق دفتر یادداشت امدادگر دسته شهید« سیروس مهدوی» توانستیم آمار و آرایش نظامی دسته را به دست آوریم.» 


عملیات والفجر ۸ یکی از مهم‌ترین عملیات‌ها در طول دفاع مقدس ایران است، زیرا در این عملیات نیروی‌های ایرانی غیر ممکن را ممکن ساختند. کسی باورش نمی‌شد رزمندگان ایرانی از عرض اروند رود که پرآب‌ترین رودخانه ایران است، بگذرند و عملیات انجام دهند. با فتح خرمشهر دشمن برنامه ریزی افزایش تهاجم داشت و کمتر به فکر دفاع بود، در این زمان نیروهای ایرانی نیز به فکر راهی برای تنبیه این نیروی متجاوز بودند.

بعد از عملیات فتح خرمشهر (بیت المقدس)، عملیات والفجر ۸ با حساسیت و وسواس بسیار زیادی آغاز و به تصاحب جزیره فاو منجر شد. عملیات با همکاری عملیاتی سپاه و ارتش و با مشارکت اجرایی فرماندهان بزرگی چون حسین خرازی و صیاد شیرازی انجام شد. صدام و رژیم بعث عراق به خلیج فارس دسترسی داشتند و این مسئله باعث به خطر افتادن امنیت خلیج فارس و سکوهای نفتی ایران بود. در عملیات والفجر ۸ با گرفتن فاو و تسلط بر اروند، دست بعثی‌ها از دریا کوتاه شد و امنیت خلیج فارس تأمین شد.

همچنین بسیاری از شهرهای مرزی ایران از طریق توپخانه عراق که در جزیره فاو مستقر بود بمباران می‌شدند که نیروهای ایرانی توانستند آن را سرکوب کنند. ضمن این که شریان صادرات نفت عراق نیز پس از والفجر ۸ قطع و ضربه اقتصادی بزرگی به آن‌ها وارد شد. رؤیای پوچ ضربه ناپذیر بودن صدام با نمایش اقتدار نیروی‌های رزمنده اسلام در این عملیات شکست.

پس از فتح خرمشهر، عملیات والفجر ۸ بود که امیدی دوباره در دل ایرانی‌ها ایجاد کرد، این عملیات که تا سقوط فاو در ۲۹ فروردین سال ۱۳۶۵ ادامه داشت روحیه خوبی در بین رزمندگان ایجاد کرد. پس از فتح فاو نگاه دنیا به ایران و قدرت نظامی آن تغییر کرد. رسانه‌های اروپایی و آمریکایی از تفاسیری چون "نظام ایران تمام قدرت خود را در جنگ بکار گرفته است"، "ایران به تمام تهدیدات خود عمل کرد و جنگ وارد فاز تازه‌ای شد"، "ایرانیان احساس می‌کنند اگر نتوانند در این سال جنگ را خاتمه دهند هیچوقت نخواهند توانست" استفاده شد.

دنبال این تحولات جدید که ورق جنگ را به سود ایران برگرداند شورای امنیت سازمان ملل در اسفند ماه سال ۱۳۶۴ پیشنویس توافقنامه‌ای با بندهای مورد نظر ایران تهیه کرد که با مخالفت آمریکا و فرانسه مواجه شد. در نهایت والفجر ۸ کمک بزرگی برای تحقق خواسته‌های ایران در توافقنامه کرد.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
شهدا گنج های ماندگار

"گاهی رنج و زحمتِ زنده نگهداشتن خون شهید، از خود شهادت کمتر نیست. رنج سی ساله امام سجّاد علیه الصّلاة والسّلام و رنج چندین ساله زینب کبری علیهاسلام از این قبیل است. رنج بردند تا توانستند این خون را نگه بدارند. بعد از آن هم همه ائمّه علیهم السّلام تا دوران غیبت، این رنج را متحمّل شدند. امروز، ما چنین وظیفه‌ای داریم. البته شرایط امروز، با آن روز متفاوت است. امروز بحمداللَّه حکومت حق - یعنی حکومت شهیدان - قائم است. پس، ما وظایفی داریم."

آخرین نظرات