شهدا گنج های ماندگار

یادواره شهدای چهارصد دستگاه کرج

شهدا گنج های ماندگار

یادواره شهدای چهارصد دستگاه کرج

سلام خوش آمدید
شهید کارگر-علی

شهید علی کارگرمحمدآبادی
نام پدر: موسی
تاریخ تولد: 5-8-1319 شمسی
محل تولد: یزد - بافق - طاشکوئیه
تاریخ شهادت : 1-5-1350 شمسی
محل شهادت : جاده تهران کرج
دلیل شهادت : تیراندازی نیروهای رژیم پهلوی
گلزارشهدا :

شهید ” علی کارگر ” تنها شهید دوران انقلاب
آفتاب بافق،شهید علی کارگر،فرزند موسی و خیرالنسا رشیدی و متولد سال 1319/8/5 در روستای طاشکوئیه است.
وی در خانواده ای متدین و مستضعف بزرگ شد و ازدواج کرد که حاصل آن 4 فرزند پسر است.
 شهید کارگر در کارخانه جهان چیت کرج مشغول به کار بود،اما مشاهده بی عدالتی وظلم دستگاه شاهنشاهی به مردم او را به پای صحنه مبارزه با حق و شرکت در راهپیمایی علیه شاه نمود.این مبارزات وی ادامه داشت تا سرانجام 1350/2/8 در جاده تهران – کرج بر اثر تیراندازی نیروهای رژیم پهلوی به شهادت رسید و پیکر مطهرش در کرج به خاک سپرده شد.
 روحش شاد وراهش مستدام باد.

 

در اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۰ کارخانه چیت کرج شاهد یکی از حوادث فاجعه بار تاریخ معاصر بود.کارگران جهان‌چیت که تنها نان‌اوران خانواده‌های خود در روزگار خفقان شاهنشاهی که کسی جرات اعتراض به شرایط موجود را نداشت، به پا خواستند اما اعتراض آنها به قیمت جان و زخمی شدن بعضی از آنها در نطفه خفه شد. صاحبان کارخانه که نظام سرمایه داری آن زمان محسوب می‌شدند مورد حمایت رزیم شاهنشاهی بودند و کارگران حامی‌ای نداشتند. 

به گفته مطلعان ماجرای جهات‌چیت از این قرار بود:  کارخانه جهان‌چیت کرج در سال ۱۳۱۷ شمسی ساخته شد و تولیدات آن شامل چیت، چلوار و متقال بود. ماشین آلات این کارخانه از آلمان و کارخانه فروشتال خریداری شد؛ اما با وقوع جنگ جهانی دوم، بخشی از ماشین آلات آن در آلمان و شوروی باقی ماند و سرانجام در سال ۱۳۲۷، راه اندازی کامل شد.

بعد از وقایع شهریور ۱۳۲۰ و حضور حزب توده در صحنه سیاسی کشور، این کارخانه محل اصلی تظاهرات کارگری مربوط به این حزب بود و همان گونه که کارخانه حریربافی چالوس را دستخوش اغتشاش و اعتصاب کرده و سرانجام آن را تعطیل کردند، کارخانه چیت سازی تهران نیز بر اثر اعتصابات کارگری، بارها به تعطیلی کشانده شد و سرانجام با کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲، این کارخانه برخلاف حریربافی چالوس، بار دیگر فعالیت خود را از سر گرفت.

در اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۰ هنگامی که ۲هزار تن از کارگران جهان چیت تصمیم داشتند برای اعتراض به «شرایط وحشتناک کار در کارخانه‌های محمدصادق فاتح یزدی» پیاده به سوی تهران حرکت کنند، چندین کامیون ژاندارم، با تفنگ‌ها و مسلسل‌های آمریکایی و اسرائیلی کارگران حق طلب جهان‌چیت را در کاروانسرای سنگی بی رحمانه به گلوله بستند که در نتیجه آن ۲۰ تن از کارگران کشته شدند.

سه سال بعد، در بیستم مرداد ۱۳۵۳، فاتح در حالی که از تجریش عازم محل کار خود بود، ترور شد. در اعلامیه صادره از سوی چریک‌های فدایی درباره ترور او آمده بود: دادگاه انقلابی خلق، فاتح را به خاطر نقش موثری که در کشتار کارگران جهان چیت به عهده داشت و به خاطر حق‌کشی‌های ظالمانه‌اش در حق کارگران به مرگ محکوم کرد.

شهیدسمیع‌اله حشم فیروز، محمدحسین نیکوکار و علی کارگرمحمدآبادی از جمله معترضان در آن اعتراض کارگری در جاده مخصوص کرج تهران  به شهادت رسیدند.

نظرات (۳)

ببخشید منظور من مصاحبه ای که با خانوادشون شده رو میخواستم چون دیدم داخل اخبار پخش شد یکی از نزدیکان من هستن

عذر میخوام پس چگونه در تلویزیون نشون داد

پاسخ:
ایشون شهید 7 سال قبل از انقلاب میباشد بعید است مصاحبه ای از ایشان موجود باشد . در عین حال زمان و شبکه ای را که پخش کرده را بفرستید تا در صورت امکان پیگیری شود

با سلام وخسته نباشید

امکانش هست فیلم مصاحبه ایشون رو بزارید!؟

پاسخ:
سلام.در حال حاضر صوت و فیلمی از ایشان در دسترس نمی باشد.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
شهدا گنج های ماندگار

"گاهی رنج و زحمتِ زنده نگهداشتن خون شهید، از خود شهادت کمتر نیست. رنج سی ساله امام سجّاد علیه الصّلاة والسّلام و رنج چندین ساله زینب کبری علیهاسلام از این قبیل است. رنج بردند تا توانستند این خون را نگه بدارند. بعد از آن هم همه ائمّه علیهم السّلام تا دوران غیبت، این رنج را متحمّل شدند. امروز، ما چنین وظیفه‌ای داریم. البته شرایط امروز، با آن روز متفاوت است. امروز بحمداللَّه حکومت حق - یعنی حکومت شهیدان - قائم است. پس، ما وظایفی داریم."

آخرین نظرات