شهید محمد(احمد) بیگی
نام پدر: محمود
تاریخ تولد: 1-10-1341 شمسی
محل تولد: کرج
تاریخ شهادت : 1-11-1366 شمسی
محل شهادت : ماووت
  گلزارشهدا :امامزاده محمد
البرز - کرج

یکم دی 1341، در شهرستان کرج دیده به جهان گشود. پدرش محمود (فوت 1366) و مادرش اصلی نام داشت. تا پایان دوره ابتدایی درس خواند. سال 1360 ازدواج کرد. به عنوان پاسدار در جبهه حضور یافت. یکم بهمن 1366، با سمت معاون فرمانده اطلاعات_عملیات در ماووت عراق بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید. مزار وی در امامزاده محمد شهرستان کرج قرار دارد. برادرانش ابراهیم و صدرالله نیز شهید شده‌اند.

نویدشاهد البرز:

شهید « محمد بیگی» به سال 1341، در یکی از محله‌های کرج دیده به جهان گشود. ایشان دوران کودکی را کنار خانواده خویش سپری کرد. ایشان در خانواده‌ای مذهبی کنار دیگر برادران و یک خواهر خویش دوران کودکی و عالم بچگی خویش را سپری نمود و تحصیلات ابتدایی خویش را در دبستان «شهید زارع دولت آباد» و دوره راهنمایی را در مدرسه راهنمائی «خشایار» به پایان رساند.

محمد در یک خانواده مذهبی و از طبقه متوسط با مناعت طبع زندگی می‌کرد . از همان اوان کودکی بسیار چهره ای بشاش و مهربان و خونگرم داشت . با ورود به هر جمعی با خود شادی و نشاط می برد.

در همه جلسه‌ها و تجمعات محلی و شهری شرکت می‌کرد و با دیگران همفکری می‌کرد و در صحنه‌ها حضور فعالی داشت.ایشان در امر مساجد و کارهای مربوط به پایگاه بسیج همیشه پیش قدم بود و از سال 1356 و 1357 با توزیع اعلامیه حضرت امام و پخش نوارها و سخنان امام فعالیتهای سیاسی خود را شروع کرد و در زمینه فرهنگی در افتتاح چندین نمایشگاه کتاب و نوار کمک‌های فراوانی می‌نمود و در زمینه شعر و کتاب علاقه خاصی داشت.

وی بعد از انقلاب به مسائل دینی بسیار پایبند و همیشه نماز را اول وقت به جا می‌آورد و اینکه ایشان عاشق امام بود و دیگران را به پیروزی از اسلام و انقلاب و ارشاد می‌نمود و خود نیز هرگز غیبت و حسد و دیگر صفاتی که خداوند دوست ندارد و ایشان هم دوست نداشت.

او همیشه و همه جا با گروهکها ضد انقلاب مقابله و مبارزه می‌نمود و دوستان و افراد هم سن و سالهای خود را از هدفهای شوم آنها آگاه می‌نمود. نظر شهید در مورد جنگ تحمیلی این بود که عراق متجاوز است و به کشور ما حمله کرده و وظیفه همه ملت این است که از کشور و انقلاب باید دفاع کرد و هدف صدام به کمک آمریکا فقط از بین بردن اسلام است. ایشان زمانی که جنگ شروع شد داوطلبانه خود را جهت امر مقدس سربازی به ارتش معرفی کرد و بعد از گذراندن دوره آموزشی مستقیماً به لشگر 92 زرهی اهواز منتقل شد.

تمام زمان خدمت خود را در آن لشکر و در خط مقدم جبهه مشغول خدمت بود تا اینکه مجروح و جانباز شد. ایشان بعد از پایان خدمت مقدس سربازی خود به صورت افتخاری در سپاه ناحیه کرج به عضویت درآمد و چندین بار هم در گردانهای تخریب و اطلاعات و عملیات درحملات مختلف شرکت داشت که برای مثال می توان گفت عملیات بیت‌المقدس و کربلای یک و دو و والفجر یک و دو و سه جز آنها است.

آخرین دیدارش زمانی بود که تازه به مدت چهار ماه از ازدواج او می‌گذشت و در این مدت که در منزل بود همیشه و در همه محافل دوستان و آشنایان و فامیل را به اطلاعات کامل از دستورات مقام معظم رهبری می‌نمود و تاکید داشت که هرگز رهبر را تنها نگذارید و همیشه در صحنه حاضر باشید و نماز جمعه را با تمام جدیت پیگری نمائید.

ایشان در زمینه طراحی و گرافیک هنری خاص داشت و برای خانواده‌های کم بضاعت به رایگان تمثال شهیدان را می‌کشید و در تیم‌های ورزشی مانند فوتبال و کشتی و دو میدانی خیلی فعال بودند. رابطه ایشان با خانواده و به ویژه پدر و مادرش علاقه و احترام خاصی قائل بود و با مردم با روی باز و خندان برخورد می‌کرد تا جائی که دیگران را نیز تشویق به محبت و احترام به دیگران می‌نمود.

ایشان همیشه مشغول کار و فعالیت بود و خیلی کم فراغت داشت و زمانی هم که فرصتی پیش می‌آمد با رفت آمد به خانه دوستان و آشنایان و صله رحم و سرکشی از بیمارستان و از بیمارانی که کسی را نداشتند می گذراند.

ایشان در یک عملیات برون مرزی و یک گشت اطلاعاتی عملیاتی و شناسایی نیروهای دشمن در بلندیهای کوههای پر از برف زمستان 66 ، درگیر شده و در همان جا به شهادت رسید. آری شهید « محمد بیگی بعد از سالها مجاهدت و جان فشانی در راه آرمانهای انقلاب و اسلام در اول بهمن ماه 1366 در ارتفاعات پر از برف ماووت به درجه والای شهادت نایل آمد و در امامزاده محمد کرج در جوار همرزمان خود آرمیده است.

در ادامه متن وصیت نامه شهیدمحمد بیگی را بخوانید:

اِن اللهَ یُحبُ الذینَ یُقاتِلونَ فی سَبیله صفاً کاَنهم بنیانُ مَرصوصٌ.
خدا آن مومنان را که در صف جهاد کافران مانند سد آهنین هم‌دست و پایدارند، بسیار دوست می‌دارد.

حمد و سپاس خداوند منان را که این همه نعمت‌های بی‌کران را بر ما آفرید و ما را بی‌نیاز از هر چیز کرد. پروردگارا، تویی تنها معبودی که می‌دانم، تویی تنها پوشاننده عیب‌هایم، تویی تنها یابنده و یاری دهنده مستضعفان، تویی آن کسی که به من درس شهادت و دینداری آموختی، تویی که آخرین رسولت را بر ما فرستادی، تویی که ما را از تاریکی به روشنایی کشاندی و اینکه از تو می‌خواهم که در این لحظه‌های حساس مرگ مرا شهادت در راه خودت قرار بدهی.
الحمدالله، در زمانی به‌دنیا آمده‌ایم که به رهبری امام امت و عزیز پرده نور و رحمت و برکات و سعادت به روی‌مان باز شده است و در نزد خدا و رسولش روسفید و در تمام دنیا معروف گردیده‌ایم به راه امام حسین(ع) الحمدالله در زمانی به دنیا آمده‌ایم که ندای «هل من ناصر ینصرونی» و ندای لبیک نایب امام زمان مهدی(عج) در دنیا به خصوص در کشور عزیز طنین افکنده است.
با درود فراوان به پیشگاه یگانه منجی بشریت امام زمان(عج) و نایب برحقش امام خمینی و با درود فراوان و بی کران به روان پاک شهیدان و شما امت حزب الله.

واقعاً جای شکر و سپاس است خداوند متعال را که این همه لطف در حق ما اعطا نموده است. مسلما از آنجایی که وصیت‌نامه برای هر فردی لازم است لذا بر آن شدم که مقداری با شما عزیزان درد دل کنم. گرچه خجالت می‌کشیدم موقعی که نزد شما بودم برای شما چیزی بگویم اما چه کنم که درد زیاد است و این زبان من قاصر از آن است که بخواهم چیزی به شما بگویم چون ما در زمانی زندگی می‌کنیم که خودمان قدر آن را نمی‌دانیم خداوند خیلی مهربان است، مهربانتر از آنچه که بخواهم به‌زبان بیاورم اما صحبتم با کسانی است که روز به روز در منجلاب لجن یا باتلاق دنیا فرو می‌روند ولی خودشان نمی‌فهمند کسانی که هیچ فکری به دین و آخرت و انمی‌کنند. من سوادی به آن صورت ندارم که بخواهم از روی فلسفه ثابت کنم اما همین را می‌دانم که دنیا چیزی نیست که انسان بخواهد به خاطر آن دینش را از دست بدهد؛ دنیایی که به هیچ کس وفا نمی‌کند.
امروز روزی است که ما چندین سال پیش و یا چندین قرن پیش پدران ما روزهای عاشورا به سر و سینه می‌زدند و آرزوی دیدن چنین روزی را داشتند ولی نصیبشان نشد و حال سعادت نصیب ما گردید که رو به سوی میدان شویم و به سرزمینی برویم که آنجا سردار مسلمین را مظلومانه به شهادت رساندند و یا شاهد شهادت علی‌اکبرها و علی‌اصغرها و ابوالفضل‌های بی‌دست شویم.
ای امت حزب‌اله، امروز روز حسابی است دیگر مثل آن روزهای سابق نیست که هر کدام درگوشه‌ای بنشینیم و به زندگی دنیوی خودمان فکر کنیم گرچه انسان باید فکر فردای خودش را هم بکند اما نه تا این اندازه اگر چنین باشد یعنی بی‌طرفانه و یا خودسرانه به مسائل و یا نسبت به انقلاب و نسبت به امام عزیز همان کسی که سال‌ها آرزوی دیدنش و یا ورودش را به کشور عزیزمان می‌کردیم، بی‌میل باشیم بدانید که داریم پا روی خون امام حسین(ع) و اهل بیتش می‌گذاریم؛ خون همان جوانانی که تا چندین روز و یا چند سال پیش در کنارمان بودند. حال در کنار مریدشان آقا اباعبدالله (ع) هستند خونش را پایمال می‌کنید. برادران بدانید که امروز مسئولیت بسیار سنگینی بر دوش شماست و اگر امروز که خداوند این مسئولیت را که بر دوش شما گذارد بخواهید کناره‌گیری کنید فردا عذابی سخت در انتظار شماست.
 
 
 
پیام شاخص شهید بزرگوار بر اساس متن وصیّت نامه و مطابقت  با آیات و روایات

پیام شهید: دنیا چیزی نیست که انسان بخواهد به خاطر آن دینش را از دست بدهد دنیایی که به هیچ کس وفا نمی‌کند.
شاهد حدیثی: قال امام علی علیه السلام: رَدعُ النَّفسِ عَن زَخارِفِ الدُّنیا ثَمَرَةُ العَقلِ. (تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص241)
امام علی علیه السلام فرمودند: دورى از تجمّلات دنیا میوه عقل است.